Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-12 00:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/friterad-blomkal-med-tamarindraita/

Recept

Friterad blomkål med tamarindraita

Foto: Beatrice Lundborg

Gör ganska små buketter av blomkålen, så blir det fina munsbitar. Ingredienserna hittar du i välsorterade mataffärer. Var försiktig när du friterar, ha ett tätt lock till hands om oljan skulle börja brinna och håll dig på de inre spisplattorna. Oljan kan återanvändas om man silar bort grumset när den svalnat.

1. Rör ihop alla ingredienser till tamarind­raitan.
2. Dela blomkålshuvudet i buketter. Blanda alla torra ingredienser till frityrsmeten och vispa till sist i det kolsyrade vattnet till en klumpfri smet.
3. Värm oljan till 190 grader. Doppa blomkålsbuketterna i frityrsmeten, några i taget, och lägg försiktigt ner dem i den heta oljan. Fritera tills de har fin färg, i cirka 3–4 minuter.
4. Servera genast med tamarindraita.