Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 06:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/friterad-glass-med-hallon/

Recept

Friterad glass med hallon

Detta är en dessert som vi fick lära oss på restaurangskolan. Lika galet som gott! Och ja, det går att fritera glass – i en pannkaka.
Rätta artikel

1. Vispa ihop alla ingredienser till pannkakorna och grädda fyra stycken.

2. Dela vaniljglassen i fyra delar och rulla in varje del i en pannkaka, som en kåldolme. Doppa knytet först i vetemjöl sedan i ägg och tills sist i skorpmjöl. Frys de panerade knytena i minst en halvtimme innan de friteras.

3. Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull och fritera pannkaksknytena tills de är gyllenbruna och krispiga, det tar ungefär en minut. Var försiktig så att pannkakan inte går sönder, det är viktigt att knytet håller tätt. Ett tips är att försegla sista vikningen genom att pensla med lite ägg när du panerar pannkakan.

4. Servera med färska hallon, pudra över florsocker och dekorera med en kvist citronmeliss.