Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 10:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/froknacke/

Recept

Fröknäcke

Fröknäcke. Foto: Lennart Weibull

Knäckebrödet som är omöjligt att misslyckas med. Dessutom väldigt gott! Om man vill kan man ersätta rågmjölet med majsmjöl. Då blir knäcket helt glutenfritt.

Läs mer: Världens enklaste och godaste brödrecept 

1. Sätt ugnen på 135 grader varmluft.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt honung, olja och hett vatten. Rör om och låt stå i cirka 30 minuter.

3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut degen (som mest liknar gröt). Använd en slickepott och bred till ett så jämnt lager som möjligt, hela vägen ut i kanterna.

4. Grädda knäcket i mitten av ugnen i cirka 60 minuter.

5. Dra över pappret med knäcket till ett galler och låt svalna en stund innan du bryter det i bitar.