Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-23 01:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/frostade-bar-under-chokladtacke/

Recept

Frostade bär under chokladtäcke

DN Text

Ta ut bären ur frysen. Hyvla några små rullar av chokladen med en osthyvel och spara i kylen för dekoration. Bryt resten i bitar ner i en kastrull och häll i grädden. Värm försiktigt under omrörning så att chokladen smälter. Vispa upp gräddblandningen lätt. Tillsätt yoghurten mot slutet.

Skaka bären i en påse med sockret. Lägg upp i glas och skeda över likör. Täck med gräddblandningen och dekorera med hyvlad choklad.