Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 14:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/frostig-musselsoppa/

Recept

Frostig musselsoppa

1.Se över musslorna. Lägg dem i en skål och skölj dem i kallt vatten. Ta bort skägget från skalöppningen. Skaka om dem i skålen. De som inte sluter sig bör slängas.
2.Fräs lökhack och tärnad paprika i olivoljan på låg värme i en rymlig kastrull tills de blivit mjuka.
3.Häll på vitt vin och grädde. Krydda med peppar och basilika. Tillsätt den halva buljongtärningen.
4.Lägg ner musslorna och sätt på lock. Låt det hela sjuda tills musslorna öppnar sig. De som inte öppnar sig bör slängas.
5.Lyft upp musslorna ur soppan med en slev och ställ åt sidan för att svalna.
6.Lägg ner de avrunna bönorna i soppan.
7.Tag ur musslorna ur skalen och lägg tillbaks i kastrullen. Tag tillvara på allt spad och häll även det i soppan.
8.Pressa ner citron och tabasco. Låt det hela få ett uppkok och sedan kallna ordenligt innan den serveras, gärna med lantbröd till.