Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-21 00:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/frukostlada-med-bacon-tomat-och-agg/

Recept

Frukostlåda med bacon, tomat och ägg

Det här en fiffig frukost- eller brunchrätt där allt lagas i en ugnsfast form. En lyxig start på dagen för en. Vill man laga till fler flerdubblar man receptet och tar större form. Den är bra för dem som följer LCHF.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med smör.

2. Vispa ihop äggen, salta och häll ned i formen.

3. Strimla baconskivorna och strö över äggsmeten.

4. Dela tomaterna och placera dem i äggsmeten.

5. Sätt in formen i ugnen och laga i 10–12 minuter tills äggen har stelnat och sufflerat litegrann. Ät på en gång direkt ur formen.