Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-02 03:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/frukt-och-chokladbollar/

RECEPT

Frukt- och chokladbollar

Ett nyttigtalternativ som passar vissa nötallergiker, och även kan göras glutenfritt. Är man riktigt sockersugen kan man tillsätta ett par matskedar socker. Lägger man även till samma mängd smör blir kakaosmaken lite rundare, men de är supergoda även utan. Slutmonteringen blir ett kul samarbete för hela familjen, men var beredd på lite extra städning.

Foto: Beatrice Lundborg

1. Tag bort den hårda knoppen från fikonen. Mixa dem med aprikoser, cashewnötter, kakao, vatten, gryn och frön till en ”deg”.

2. Låt stå i 15 min, rulla till bollar och ställ i kylen.

3. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.

4. Blanda vaniljsocker och kokosflingor.

5. Tag lite smält choklad i händerna och rulla de kylskåpskalla bollarna så de får ett tunt chokladskal, täck sedan med kokossocker.