Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-05 13:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fruktsallad-fran-florens/

RECEPT

Fruktsallad från Florens

Pressa citron och apelsinsaft och ställ åt sidan. Rör ihop den pressade saften med socker och mandellikör och låt stå medan frukten skärs.

Ta fram en skål och lägg ner frukten efter hand som den skärs. Skölj och dela vindruvorna i halvor. Peta ur kärnorna.

Skala apelsinerna genom att först skära av en liten skiva vid fästet och en i botten på varje apelsin. Då kan de sedan stå stadigt på en skärbräda och det är lätt att med vass liten kniv hyvla/skära av skalet så att också det vita innerskalet kommer bort. Skär sedan apelsinerna i skivor och dela dem i mindre bitar. Skala och skär äpplena i fina bitar. Skala och skiva bananerna.

Rör om lagen (sockret behöver inte smälta helt) och fördela den över frukten. Låt allt stå över natten eller från morgon till kväll.