Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-05 02:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fuskkabeljo-som-i-lissabon/

Recept

Fuskkabeljo som i Lissabon

Köp tjocka bitar av sejfilé eller ryggbitar (finns fryst) av hoki eller torsk.

Blanda salt och vatten i en bunke och lägg i fisken. Låt den ligga i det salta vattnet 2-3 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär potatisen i halvor eller kvartar, skalet kan gärna vara kvar. Koka potatisen lite knappt färdig, cirka 10 minuter. Häll av vattnet.

Ta upp och torka av fiskbitarna. Lägg fisken och potatisen på ett ugnsfast fat. Lägg på timjankvistar, oliver och eventuellt några hela räkor. Ringla olivolja över fisken. Vänd också runt potisarna i olivoljan. Salta inte!

Stek i ugn cirka 18 minuter. Fisken ska lätt dela sig i skivor när man sticker gaffeln i den.

Vill man göra den portugisiska fiskrätten med kabeljo måste den vattnas ur i minst 2 dygn. Den steks sedan precis som den rimmade fisken.