Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-10 21:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fylld-kycklingfile-med-potatissallad-och-senapssas/

Recept

Fylld kycklingfilé med potatissallad och senapssås

DN Text

Blanda crème fraichen med senapssorterna och ställ såsen kallt till servering.

Snitta en ficka på längden i kycklingfiléerna och fyll dem med salvia och parmaskinka. Krydda med salt och peppar och bryn dem på båda sidorna i stekpanna. Efterstek i ugn 120 grader tills innertemperaturen är 65 grader. Låt vila en stund före servering.

Baka potatisen i en form i ugnen med lite flingsalt och olivolja i ca 45 minuter eller tills den känns klar, 175 graders ugnsvärme. Ta ut potatisen och håll den ljummen medan du hastigt fräser upp sockerärterna, löken och tomaterna i en varm panna. Blanda allt med potatisen och tillsätt den rumstempererade, tärnade fetaosten och smaka av salladen med olja, vinäger, salt samt peppar.