Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 20:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fylld-lovbiff-med-rotsakspytt/

RECEPT

Fylld lövbiff med rotsakspytt

Skala och tärna potatis, morot och palsternacka. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Det tar cirka 5 minuter. Häll av vattnet.

Putsa och skiva svampen och stek den i lite smör. Rör i hackad persilja och smaksätt med salt och peppar. Låt svalna lite innan du rör i färskosten.

Lägg en klick svampfräs i varje lövbiff och vik ihop. Fäst eventuellt med tandpetare. Salta och peppra på utsidan. Stek dem på inte alltför hög värme på bägge sidor.

Stek löken mjuk med lite olivolja i en annan panna. Lägg i de kokta rotsakerna och vänd runt. Strö på timjan och smaksätt med salt och peppar. Stek några minuter så rotsakerna får färg.

Servera de fyllda lövbiffarna med rotsakspytten.

En modern variant på gamla tiders "torsk med ägg- och persiljesås" för den som inleder matveckan med fisk.