Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 09:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fylld-paprika-med-salami-eller-tofu/

Recept

Fylld paprika med salami eller tofu

DN Text

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär av som ett lock på paprikan och ta ur kärnhuset. Ställ de urtagna paprikorna med lock i en ugnsform med lite olivolja i botten. Låt försteka i ugnen medan fyllningen görs i ordning.

Koka upp buljongen till riset.

Hacka lök och vitlök och fräs upp i olja i en tjockbottnad kastrull. Häll i riset och låt det steka någon minut.

Häll på den heta buljongen och koka riset i cirka 15 minuter under lock.

Blanda riset med strimlad salami, alternativt rökt tofu, persilja och riven ost. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Fyll risblandningen i paprikorna och lägg på paprikatoppen.

Häll lite vatten i botten av formen och sätt in den i ugnen igen. Baka i cirka 20 minuter eller tills paprikorna är mjuka och har ett lite rostat utseende.