Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 19:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fylld-varkyckling-med-bacon-farskpotatis-och-surkal/

Recept

Fylld vårkyckling med bacon, färsk­potatis och surkål

Man kan få anstränga sig lite extra för att få tag på små kycklingar, men det är värt mödan. Jag fann små hönor i en butik, de var smakrika – och förvånansvärt möra.

1. Skölj kycklingarna noga och salta dem inuti och utanpå. Pressa över citron.

2. Skär potatisen i småbitar (med skalet kvar). Fräs bitarna i olivolja i en rymlig stekpanna eller gryta i cirka 5 minuter under omrörning. Skär baconet i fina strimlor och tillsätt. Fräs ytterligare 3–4 minuter.

3. Ös i surkålen och krydda med paprikapulver och svartpeppar. Häll i lite av surkålsspadet och låt alltsammans sjuda utan lock i 5 minuter.

4. Värm ugnen till 200 grader. Fyll fågeln med surkålsblandningen. Sätt in fåglarna på galler längst ned i ugnen. Ugnstek i 40–50 minuter till köttet har nått en innertemperatur av 70 grader i låret.

5. Låt dem vila ovanpå spisen i 10 minuter. Klyv dem och servera med en sallad på spenat eller mangold.