Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 07:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fyllda-musslor-som-pa-edboskolan/

Recept

Fyllda musslor som på Edboskolan

DN Text

Gör rent musslorna och dra bort "skägget". Kasta musslor som inte sluter sig när man knackar dem mot diskbänken.

Lägg musslorna i en stor kastrull och häll på vin. Koka upp och sjud cirka fem minuter tills musslorna öppnar sig. Kasta dem som inte öppnat sig. Sila av spadet och spara det.

Finhacka löken och en vitlöksklyfta. Fräs upp löken i en kastrull utan att det tar färg. Rör ner tomatkross och häll på musselspadet. Salta och peppra. Koka ihop till en trögflytande sås. Häll såsen i en vid ugnsform.

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela musslorna och kasta den tomma skalhalvan.

Vispa ihop äggen med hackad persilja, basilika och 2 finhackade vitlöksklyftor. Rör i det smulade brödet och smaksätt med salt, peppar och kajenn. Lägg 1 tsk fyllning i varje mussla och ställ dem i formen med tomatsåsen. Strö på riven ost och klicka lite matfett över.

Gratinera i tio minuter i övre delen av ugnen. Servera omgående med frasigt vitt bröd.

(Recept från "Det italienska köket", ICA bokförlag)