Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 01:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fyllda-tomater/

Recept

Fyllda tomater

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär av ett lock på tomaterna. Skär och gröp ur innanmätet i tomaterna.
Salta lite inuti. Ställ dem i en oljad ugnsform och baka i ugnen cirka 15 minuter.
Koka matvete eller bulgur enligt beskrivning på paketet. Observera att matvetet inte behöver något salt i kokvattnet, det har redan salt tillsatt.

Blanda de kokta grynen med hälften av tomatinkråmet, gans­ka smått hackat, tärnad fetaost, hackad basilika och persilja samt kryddorna.

Fyll de förstekta tomaterna med blandningen och ringla över lite olivolja. Sätt på "locket" på tomaten och stek i ugnen cirka 10 minuter.

Servera med en bönsallad och bröd.