Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-06 07:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/galbi-gui/

Recept

Galbi gui

Foto: Stefan Wettainen

Egentligen lagas denna koreanska rätt på nötköttets motsvarighet till revbensspjäll. Men eftersom den stycknings­detaljen vanligtvis inte finns i Sverige så brukar jag ta rostas i stället, som har en mellanmör konsistens.

1. Dag ett: Skär nötköttet i sex skivor, cirka tre cm tjocka. Banka dem lätt med en köttklubba (eller något annat lämpligt föremål).


2. Hacka salladslöken till marinaden så mycket att den börjar safta sig. Blanda lök och löksaft med resten av ingredienserna till marinaden.

3. Blanda köttskivor och marinad i dubbla plastpåsar. Knyt om och låt ligga i kylen över natten.

4. Dag två: Trä upp köttbitarna på spett och grilla dem i grillpanna eller på utegrill i 2–3 minuter på varje sida (eller längre om du gillar genomstekt kött).

5. Låt köttet vila i minst ett par minuter innan det serveras, antingen som hela köttbitar eller skuret i strimlor. Strö över hackad salladslök eller gräslök. Servera med ris eller nudlar.