Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-05 20:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gambas-a-la-gabardina/

RECEPT

Gambas a la gabardina

DN Text

Blanda smeten. Bland mjöl och salt i en skål. Rör ner oljan. Blanda i lite vatten i taget - så blir smeten jämn, utan klumpar. Tillsätt kajennpeppar och paprikabitar.

Vispa äggvitan till ett hårt skum och ställ i kylskåpet så länge.

Skala räkorna, men låt dem behålla stjärten.
Vänd ner äggvitan i frityrsmeten (rör med stora tag med en träslev).

Värm oljan till cirka 180 grader.
Doppa en räka i taget i smeten. Håll i stjärten och lägg räkan i den heta oljan. Låt dem friteras i cirka 30 sekunder. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper eller på en kökshandduk. Servera omedelbart med citronklyftor och finhackad persilja.