Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-22 20:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/getostbollar-rullade-i-digestivekex/

Recept

Getostbollar rullade i digestivekex

Foto: Eva Tedesjö

Smakrika krämiga bollar som går väl ihop med drycken sötma.

1. Hacka russinen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vinet och låt koka tills vinet kokat bort. Ta upp ur kastrullen och låt dem kallna.

2. Skär getosten i småbitar och mosa med en gaffel tillsammans färskost i en bunke. Blanda in russinen. Smaka av med salt och peppar.

3. Mosa kexen till små smulor, i till exempel en stor mortel eller en bunke. Häll ut på en tallrik.

4. Fukta händerna och rulla tolv små ostbollar av smeten.

5. Rulla dem i kexsmulorna. Ställ gärna svalt någon timme före servering.