Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-01 13:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/getostpaket-med-marinerade-rodbetor/

Recept

Getostpaket med marinerade rödbetor

DN Text

Skölj rödbetorna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. (Detta kan förberedas i god tid.)

Skala rödbetorna och skär dem i stavar. Strimla rödlöken tunt.

Blanda till dressingen och häll över rödbetor och lök.

Dela filodegsarken på mitten och vik in en skiva chèvre i vart och ett av de fyra halva degarken. Stek dem i olivolja några minuter på varje sida. Ha inte för hög värme - då får ytan för mycket färg innan osten börjar mjukna.

Lägg ett chèvrepaket och marinerade rödbetor på varje tallrik.

Tips: Filodeg finns i välsorterade butikers frysdisk, frysta vårrulleplattor säljs i asiatiska butiker.