Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-15 22:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gimbap/

Recept

Gimbap

Foto: Anette Nantell

Gimbap eller kimbap är koreanska sushirullar. De kan bestå av lite av varje. Ofta ingår kimchi (den koreanska surkålen), skaldjur, rättika och nästan vad som helst. Inte sällan är de lite smakrikare än de japanska rullarna. Här en vanlig sort med köttfärs.

1. Stek köttfärsen i lite olja tills den får fin färg.
2. Tillsätt resten av köttfärsfräsingredienserna. Smaka av och låt svalna.
3. Följ instruktionerna till att göra rullar men byt ut fisk mot köttfärsfräset, lägg till kimchi (eller salladskål) och ersätt wasabin med sesamolja.
4. Servera med soja, inlagd ingefära och wasabi eller som de är.