Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-27 01:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gougere/

Recept

Gougère

DN Text

De här ostpetitchouxerna är perfekta till ett glas kylskåpskall beaujolais noveau. De sväller upp vid gräddningen och ska helst serveras ljumma. Den kokta degen kan göras i förväg och förvaras svalt upp till 12 timmar före gräddningen.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp mjölk och smör tillsammans med lite salt.

2. Blanda ned mjölet allt på en gång och arbeta med träsked tills smeten är jämn och släpper botten.

3. Ta kastrullen av värmen och låt svalna i 5 minuter. Arbeta sedan in äggen, ett i taget, och den rivna osten.

4. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa ut smeten i matskedsstora bollar. Grädda i 1520 minuter