Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-18 13:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/grahamsformar/

Recept

Grahamsformar

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör i oljan, därefter vattnet. Nu händer något spännande. Den oljiga och skiktade degen går ihop och blir fast och fin.
Pensla små veckade kakformar med olja och mjöla lätt. Lägg drygt en matsked smet i varje form. Tumma ut smeten så att formen täcks. vStäll på en plåt och grädda 1215 minuter tills formarna fått lite fin färg.
Stjälp direkt upp formarna och låt svalna. Formarna är heta så var försiktig. Låt formarna svalna och fyll dem med en klick vispgrädde och en matsked riktigt god sylt eller färska bär.