Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-05 21:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gratinerad-polenta-med-svamprora/

Recept

Gratinerad polenta med svampröra

DN Text

Koka upp vatten och salt, gärna i teflonkastrull. Häll i polentagrynen i en tunn stråle under omrörning och fortsätt röra medan gröten tjocknar. Polentan är färdig när den släpper kanterna på kastrullen, det tar ca 3 minuter med snabbpolenta, lite olika med olika fabrikat. Häll upp polentan i en låg vid form med lite olja i botten, tjockleken ska bli ca 1 1/2 cm.

Låt svalna och skär sedan polentan i portionsstora tårtbitar och lägg på plåt eller ugnseldfast form. Strö över riven ost och gratinera ca 10 minuter i 250 grader varm ugn.

Gör under tiden svampfräset. Hacka löken och fräs upp i olja eller smör, utan att löken tar färg. Skiva svampen och lägg i pannan. Stek några minuter och tillsätt sedan den grovskurna spenaten. Stek spenaten mjuk, salta och peppra. Rör ner crème fraiche.

Servera svampröran till de gratinerade polentabitarna.