En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-05 21:59
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gratinerad-polenta-med-svamprora/
Gratinerad polenta med svampröra
Koka upp vatten och salt, gärna i teflonkastrull. Häll i polentagrynen i en tunn stråle under omrörning och fortsätt röra medan gröten tjocknar. Polentan är färdig när den släpper kanterna på kastrullen, det tar ca 3 minuter med snabbpolenta, lite olika med olika fabrikat. Häll upp polentan i en låg vid form med lite olja i botten, tjockleken ska bli ca 1 1/2 cm.
Låt svalna och skär sedan polentan i portionsstora tårtbitar och lägg på plåt eller ugnseldfast form. Strö över riven ost och gratinera ca 10 minuter i 250 grader varm ugn.
Gör under tiden svampfräset. Hacka löken och fräs upp i olja eller smör, utan att löken tar färg. Skiva svampen och lägg i pannan. Stek några minuter och tillsätt sedan den grovskurna spenaten. Stek spenaten mjuk, salta och peppra. Rör ner crème fraiche.
Servera svampröran till de gratinerade polentabitarna.