Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 06:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/grillad-entrecote-med-rotfruktsbearnaise/

Recept

Grillad entrecôte med rotfruktsbearnaise

Foto: Jenny Grimsgård

1. Rotfruktsbearnaise: Skala och skär morot och palsternacka i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten ca 20 min. Häll av.

2. Skala och finhacka löken. Repa bladen från dragonkvistarna.

3. Koka lök och dragonkvistar i vinäger och vatten tills nästan all vätska ångat bort. Ta bort dragonkvistarna.

4. Mixa lök, morot, palsternacka och smör med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

5. Koka ärterna 1–2 min i saltat vatten. Halvera tomaterna.

6. Salta och peppra köttet. Grilla det ca 3 min på varje sida. Halvera och grilla citronerna med snittytan mot grillen. Strö över flingsalt.

7. Vänd snabbt ihop sallad, ärter och tomater.

8. Servera köttet med sallad och bearnaise och en grillad citronhalva.

Näring/portion: Ca 570 kcal, 20 g fett, 38 g protein, 53 g kolhydrater