Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Grillad gemsallad med ramslökspesto

Foto: Anette Nantell

Gemsallad är små, täta salladshuvuden som passar bra att grilla.

Ingredienser. Grillad gemsallad med ramslökspesto

6 småportioner
3 huvuden gemsallad
olivolja
salt
svartpeppar
till servering: ramslökspesto

Ramslökspesto:
1 knippe ramslök (ca 20 blad)
50 g finriven parmesan
25 g pinjenötter
1 dl olivolja
citronsaft
salt
svartpeppar
till garnering:
rostade pinjenötter
finrivet citronskal

1. Dela salladshuvudena. Ringla på lite olivolja, salta och peppra.
2. Grilla salladen runt om tills den mjuknat lite. Servera med ramslökspesto.

Ramslökspesto:
1. Mixa alla ingredienser och smaka av. Garnera med lite rostade pinjenötter och finrivet citronskal.