Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 10:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/grillad-halloumiost-pa-sallad/

Recept

Grillad halloumiost på sallad

Halloumi smälter inte och därför kan man både steka och grilla den här goda osten.

Skär osten (den är lite seg i konsistensen) i 1/2-cm tjocka skivor. Ställ åt sidan.

Skölj fräscha salladsblad, helst flera olika sorters blad (rucola, rossi, vanlig grönsallad, romansallad etc.) Skär mogna stora tomater i skivor eller bitar. Fördela blad och tomater på portionstallrikar.

Värm en stekpanna och häll i lite olivolja. Stek några skivor ost i taget (det går väldigt fort) på båda sidor. Lägg genast upp osten ovanpå salladen. Stänk över balsamvinäger eller skeda över en riktigt god vinägersås med olivolja. Lägg på rödlöksringar, oliver och färska blad av basilika eller oregano. Servera direkt med bröd.