Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Grillad kålsallad

Foto: Anette Nantell

Pak choi är ett slags asiatisk kål som är 
saftig och god. Den grillas och blandas med rostad spetskål till en ljummen sallad.

Ingredienser. Grillad kålsallad

6 småportioner
1 spetskålshuvud
3 pak choi
olivolja
salt
plockad körvel
strimlad slätbladig persilja

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär spets­kålshuvudet i mindre bitar och blanda med olivolja och salt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 15–20 minuter tills kålen är lite frasig.
2. Skär av de gröna bladen på pak choi-kålen och strimla dem grovt.
3. Dela den vita, nedre delen på längden och droppa lite olivolja på snittytan. Salta. Grilla tills den är mjuk.
4. Blanda spetskål, grillad pak choi och de strimlade bladen till en sallad. Strö strimlad persilja och körvel på toppen.