Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 23:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/grillad-kalsallad/

Recept

Grillad kålsallad

Foto: Anette Nantell

Pak choi är ett slags asiatisk kål som är saftig och god. Den grillas och blandas med rostad spetskål till en ljummen sallad.

Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär spets­kålshuvudet i mindre bitar och blanda med olivolja och salt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 15–20 minuter tills kålen är lite frasig.
2. Skär av de gröna bladen på pak choi-kålen och strimla dem grovt.
3. Dela den vita, nedre delen på längden och droppa lite olivolja på snittytan. Salta. Grilla tills den är mjuk.
4. Blanda spetskål, grillad pak choi och de strimlade bladen till en sallad. Strö strimlad persilja och körvel på toppen.