Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 00:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/grillad-karre-med-fruktig-salsa/

Recept

Grillad karré med fruktig salsa

Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisen. Vänd dem i olja i en ugnssäker form och strö över flingsalt. Stek mitt i ugnen ca 25 min.

2. Salsa: Ansa rabarber och jordgubbar. Skär dem i små tärningar eller hacka dem. Strimla basilikan. Blanda frukt och basilika med sambal, socker, salt och peppar. Ställ åt sidan.

3. Krydda köttet med salt och peppar. Grilla skivorna 3–4 min på varje sida. Servera köttet med potatis och salsa.

Näring/portion: Ca 510 kcal, 23 g fett, 31 g protein, 41 g kolhydrater