Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 16:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/grillad-lammbog-med-sky/

Recept

Grillad lammbog med sky

Foto: Nicklas Thegerström

Efter att bogen fått koka och grillats på lägger man den i den goda skyn – som även den kan värmas på grillen.

1. Koka lammbogen i vin och vatten med grönsaker och kryddor tills det är mört, det tar troligen omkring 2-3 timmar. Ta upp köttet och kyl. Koka ner buljongen till hälften.

2. Vid grillning: Grilla lammbogen på indirekt värme tills den är varm rakt igenom. Skiva upp.

3. Häll buljongen i en grillfast form, ställ på grillen och låt koka upp. Lägg i den varma, uppskivade lammbogen i buljongen och låt koka en minut.