Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 04:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/grillad-sallad-med-mango-getost-och-sojaolja/

Recept

Grillad sallad med mango, getost och sojaolja

Foto: Rickard Rönnerstam

Grönsaker som växer ovan jord, det vill säga växter som behöver mycket ljus, är för det allra mesta snabbgrillade råvaror som behöver en väldigt exakt behandling. Därför grillar jag dem oftast på direkt glöd för att få hög värme och färg snabbt.

Rätta artikel

1. Tänd grillen. Sprid ut den glödande kolen.
2. Dela salladen på längden genom roten så att den håller ihop. Pensla med lite olja. Krydda med salt och peppar. Grilla ordentligt över direkt glöd utan lock tills snittytorna är lätt sotade.
3. Ta salladen från grillen, skär i grova bitar och lägg på tallrikar. Skala mangorna och skär bort kärnorna. Skär i tunna klyftor och fördela över salladen. Smula över getosten och avsluta med att ringla soja blandad med olja, salt och peppar över salladen.