Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 21:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/grillad-sallad/

Recept

Grillad sallad

Rätta artikel

1. Skölj och ansa fänkål och squash. Skär fänkålen i tunna klyftor och squashen i 1/2 cm tjocka skivor på diagonalen. Strö salt över och låt stå ca 15 minuter.

2. Koka pärlcouscousen enligt anvisning på förpackningen, ca 15 minuter. Häll av och spola hastigt i kallt vatten.

3. Blanda senap, 2 msk rapsolja, vatten, salt och peppar.

4. Lägg äggen i kallt vatten, låt koka 5 min, ta upp och spola i kallt vatten. Skala.

5. Torka fänkål och squash med hushållspapper, ringla över 1 msk olja och grilla grönsakerna tills de fått färg på grill eller i grillpanna.

6. Blanda couscous och grönsaker med dressing och sallad. Lägg upp på fat. Halvera äggen och lägg dem runt om. Servera.

Näring/portion: Ca 510 kcal, 19 g fett, 19 g protein, 62 g kolhydrater