Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 15:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/grillad-sockerkaka-med-varm-jordgubbssallad-och-vaniljgradde/

Recept

Grillad sockerkaka med varm jordgubbssallad och vaniljgrädde

Foto: Anette Nantell

Sockerkakan kan du baka i förväg, välj ett recept du tycker om. Om man låter jordgubbarna bli lite ljumna så saftar de sig och blir extra goda. Servera med vaniljglass eller vaniljgrädde.

Rätta artikel

1. Kvarta jordgubbarna, kärna ur och dela persikorna i mindre bitar. Vänd runt dem med socker, citronskal och -juice och hackad mynta.
2. Vaniljgrädde: Vispa äggulor, socker och de urskrapade fröna från vaniljstången till en fluffig smet. Vispa grädden och vänd ihop med äggsmeten.
3. Vid servering: Lägg jordgubbssalladen i en skål som tål hög värme. Ställ den på grillen medan du grillar sockerkaksskivorna. Servera genast med vaniljgrädde.