Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-25 13:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/grillad-sparris-med-sprucken-sobrasada/

RECEPT

Grillad sparris med sprucken sobrasada

Sobrasada är en spansk färskkorv. Hittar man inte den kan man ta rå färsk eller fryst chorizo och trycka ur sitt fjälster.

Foto: Ann-Sofi Rosenkvist

1. Skär bort den nedersta biten på sparrisen. Koka upp vatten med lite salt och lägg i sparrisen någon minut.

2. Värm olivoljan i en kastrull och lägg ner sobrasadan. Låt svettas i ett par minuter tills den fått lite färg och lite krispig yta.

3. Grilla sparrisen och lägg den på lämpligt fat eller tallrik. Lägg upp ägget. Fördela sobrasadan över och strö över parmesanen och pressa över lite citronsaft. Bryt brödet i bitar och stö ut ovanpå. Avsluta med att garnera med krasse och dra ett par drag med svartpepparkvarnen över.