Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 13:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/grillad-spetskal-med-arter/

RECEPT

Grillad spetskål med ärter

Foto: Columbus Leth (ur boken ”Sallader året runt” av Mette Løvbom)

Även en enkel sallad kan vara tilltalande för alla sinnen. Det handlar om att låta varje råvara komma till sin rätt och ta vara på dess unika egenskaper. När man grillar spetskål får den en speciell, lite söt och lite bränd smak som harmonierar fint med de spröda ärterna, den lite beska citronoljan och de knapriga pumpakärnorna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.