Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 03:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/grillade-lammracks-med-caponata/

Recept

Grillade lammracks med caponata

Caponata är en siciliansk grönsaksrätt med aubergine. Här får den ackompanjera grillat lamm.
Rätta artikel

1. Stek zucchini, aubergine och paprika i olja i en mycket het panna så att de får färg men utan att bli alltför mjuka. Kyl ned.

2. Gör dragonkrämen: Mixa buljong, smulat bröd, örter och vinäger. Tillsätt försiktigt matolja tills krämen fått en fast konsistens.

3. Grilla eller stek lammracket tills det är 52 grader i innertemperatur (medium). Låt vila 10–15 minuter.

4. Blanda grönsakerna med bönor och gräslök. Smaka av med olivolja, salt, peppar och lite sherryvinäger.

5. Skär upp lammracket i portionsbitar med 1–2 ben/portion. Servera med grönsakshack och dragonkräm.