Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-18 11:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/grillade-mackor/

Recept

Grillade mackor

Foto: Beatrice Lundborg

Smörgåsar är klassisk utflyktsmat, men att grilla dem i ett bärbart smörgåsjärn gör picknicken ännu bättre. Smörgåsjärn finns i både singel- och dubbelmodell, men man kan så klart äta mackorna kalla också.

1. Vändstek äggen i olja – gulan bör vara ganska fast annars blir mackan så kladdig att äta.
2. Dela avokadon och ta ur kärnan. Ta bort skalet och skär avokadon i skivor.
3. Bre smör på brödskivorna. Lägg ägg och avokado på två av brödskivorna. Salta eventuellt lite.
4. Lägg på ostskivorna och krydda med paprikapulver.
5. Lägg på de två kvarvarande bröd­skivorna så att det blir två dubbelmackor. Tryck ihop dem och slå in i smörgås­papper eller folie.
6. Vid servering: Grilla mackorna över eld i smörgåsjärnet. Eller ät dem kalla.