Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-31 11:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gron-artsoppa-med-rakor-dessert-med-gratinerade-persikor/

Recept

Grön ärtsoppa med räkor – dessert med gratinerade persikor

Foto: Ulrika Pousette

Måndagslyx med räkor i grön soppa samt dessert passar väl på en av årets sista dagar.

1. Sätt ugnen på grill, 250 grader. Lägg ärterna tillsammans med vatten och buljongtärningar i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 5 min. Mixa soppan med mixerstav. Blanda ner grädde och pressad citron. Krydda med salt och peppar.


2. Skala räkorna och blanda dem med citronskal. Häll soppan i serveringsskålar och toppa med räkorna. Servera med bröd.


3. Låt persikohalvorna rinna av och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och citronskal och strö över persikohalvorna. Tillaga i övre delen av ugnen ca 5 min. Servera med lättvispad grädde.


Näring/portion: Ca 520 kcal, 22 g fett, 21 g protein, 54 g kolhydrater