Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 01:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gron-artsoppa-med-renkott-och-yoghurt/

Recept

Grön ärtsoppa med renkött och yoghurt

DN Text

Hacka löken, fräs upp den i lite smör i en kastrull. Häll på buljong och vin och låt koka upp. Lägg i ärterna och persiljan. Koka cirka 4 minuter. Finfördela soppan med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.

Servera soppan toppad med fint strimlad renstek och matyoghurt smaksatt med riven pepprarrot, salt och peppar.