Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-11 02:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gron-fiskgryta/

Recept

Grön fiskgryta

DN Text

Fräs hackad lök, vitlök och skivad squash i lite olja i en vid panna utan att grönsakerna tar färg. Finhacka pepparfrukten, kärnorna noggrant borttagna, och tillsätt den. Häll på fiskbuljongen och koka upp. Tillsätt broccolibuketterna. Efter någon minut även fiskfilén skuren i bitar. Sjud några minuter till dess att fisken är precis genomkokt.

Serveras förslagsvis med kokt potatis och en sås av lika delar majonnäs och gräddfil, smaksatt med vitlök och finhackad persilja.