Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-11 13:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gron-kycklingsas-till-pasta/

Recept

Grön kycklingsås till pasta

DN Text

Fräs upp den tinade eller färska spenaten i olja i en vid panna så att vätskan dunstar. Klipp eller skär den späda löken och all den gröna blasten som är fin och hacka vitlöken. Låt det puttra med spenaten utan att ta färg. Lägg i kapris.

Smula över buljongtärningen och häll på vatten. Låt vätskan koka in lite. Häll över grädden.

Skär kycklingfiléerna i munsbitar och sjud dem några minuter i den gröna såsen. Smaka av med salt och kajennpeppar. Servera med nykokt pasta.