Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-05 08:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gron-pasta-med-chevre-prosciutto-notter-och-oliver/

RECEPT

Grön pasta med chèvre, prosciutto, nötter och oliver

1. Koka pastan i saltat vatten tills den är mjuk. Förbered under tiden de andra ingredienserna. Hyvla bort ostens skal med en osthyvel och smula den i mindre bitar.

Strimla skinkan tunt. Rosta hasselnötterna i en torr panna tills de doftar gott och får en rostad färg. Kärna ur oliverna om du vill.

2. Häll upp pastan i ett durkslag och låt rinna av. Fördela den på fyra tallrikar.

Ringla över lite olivolja. Peppra och blanda runt. Strö över ost, skinka, hasselnötter och oliver. Servera på en gång.

Ämnen i artikeln

Recept

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt