En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-05 08:54
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gron-pasta-med-chevre-prosciutto-notter-och-oliver/
Grön pasta med chèvre, prosciutto, nötter och oliver
Få ut mer av DN som inloggad
Du vet väl att du kan skapa ett gratiskonto på DN? Som inloggad kan du ta del av flera smarta funktioner.
1. Koka pastan i saltat vatten tills den är mjuk. Förbered under tiden de andra ingredienserna. Hyvla bort ostens skal med en osthyvel och smula den i mindre bitar.
Strimla skinkan tunt. Rosta hasselnötterna i en torr panna tills de doftar gott och får en rostad färg. Kärna ur oliverna om du vill.
2. Häll upp pastan i ett durkslag och låt rinna av. Fördela den på fyra tallrikar.
Ringla över lite olivolja. Peppra och blanda runt. Strö över ost, skinka, hasselnötter och oliver. Servera på en gång.