Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-27 13:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gron-soppa-med-tomatmackor/

Recept

Grön soppa med tomatmackor

Rätta artikel

1. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Ansa och skiva löken. Ansa och skär squashen i bitar.

2. Fräs potatis och det vita av löken i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och sjud soppan under lock 5–8 min, tills potatisen är mjuk. Tillsätt squashen och koka ytterligare ca 5 min. Tillsätt det gröna från löken och koka ca 3 min.

3. Ta grytan från värmen. Mixa soppan med mixerstav, gärna lite grovt. Smaka av med salt och 1 krm peppar.

4. Mackor: Skiva och rosta brödet. Skiva tomaterna och fräs dem i olja i en stekpanna, 2–3 min. Krydda med salt och peppar. Fördela tomaterna på brödskivorna.

5. Fördela soppan i portionsskålar. Toppa med smulad fetaost och persilja. Strö över 1 krm peppar. Servera med tomatmackorna.

Näring/portion: Ca 510 kcal, 26 g fett, 18 g protein, 48 g kolhydrater