Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-18 13:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gronkalssallad-med-valnotter/

Recept

Grönkålssallad med valnötter

Ger hjärnan E- och C-vitamin, järn, flavonoider och omega-3.

1. Låt russinen ligga en stund i vatten så att de blir mjuka.

2. Ta bort de yttre, hårda bladen på grönkålen och lägg de inre, mjuka i kokhett vatten i en minut. Kyl dem genast i iskallt vatten, låt dem rinna av på hushållspapper.

3. Hacka grönkålsbladen. Skala apelsiner och äpplen, samt skär dem i bitar.

4. Hacka nötterna grovt. Ta upp russinen ur vattnet och låt dem rinna av.

5. Rör ihop dressingen, smaka av med salt och peppar. Blanda salladen, häll över dressingen. Lägg en liten tallrik över salladen med en tyngd ovanpå, låt det hela stå i kylskåp två timmar.