Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 22:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gronmogelost-notter-och-sallad/

Recept

Grönmögelost, nötter och sallad

Det här är en smårätt som antingen kan serveras som förrätt eller ätas någon timme efter det att varmrätten avslutats. Man tager helt enkelt sin favorit bland grönmögliga eller blåmögliga ostar. Sältan i dressingen regleras efter hur salt osten är.

1. Rosta alla nötterna i en torr stekpanna på låg värme tills de börjar dofta gott och få lite färg. Se upp så att de inte bränns.

2. Skär osten i fyra bitar. Riv salladen i grova bitar. Fintärna paprikan.

3. Blanda ingredienserna till dressingen och rör eller skaka ihop den tills den håller ihop.

4. Blanda dressing, paprikabitar och sallad. Fördela på 4 assietter. Lägg på var sin ostbit och strö över nötblandningen. Servera.