Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-01 12:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gronsaksfras-med-matvete/

Recept

Grönsaksfräs med matvete

DN Text

Koka matvetet i dubbla mängden vatten, utan salt cirka 12 minuter.

Putsa fänkål och broccoli. Dela fänkålen i tunna klyftor och broccolin i ganska små buketter.

Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skär bönorna i 4–5 cm långa bitar. Hacka vitlöken. Skär den nedre delen av purjolöken i centimeterbreda strimlor.

Stek alla grönsaker utom purjolöken i en rymlig stekpanna i olivolja under omrörning. Vänd ner purjolöken och sätt på lock.

Stek på låg värme tills grönsakerna är lagom mjuka. Det går snabbare om man häller i några matskedar vatten.

Ta av locket och låt eventuell vätska ånga bort innan de avrunna matvetekornen blandas i. Smaka av med salt och peppar.