Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 17:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gronsaksomelett-med-ris-och-soja/

Recept

Grönsaksomelett med ris och soja

Servera ris till omeletten så blir den mer mättande.

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2. Skär av ca 5 cm av roten på citrongräset. Banka på roten med knivskaftet och finhacka det. Riv squashen grovt. Ansa och finstrimla. Vispa ihop ägg, vatten och salt. Fräs grönsaker och citrongräs i olja i en stor stekpanna eller två mindre.

3. Häll på äggblandningen när grönsakerna börjar mjukna. Stek 2–3 min så att smeten börjar stelna. Dra in kanterna lite runt om och luta pannan så att den ogräddade smeten rinner ner i botten. Fortsätt på det här sättet tills all smet har stelnat.

4. Stjälp upp omeletten eller omeletterna så att de bildar halvmånar på ett fat. Halvera omeletterna och lägg upp på tallrikar.

5. Ansa och finhacka salladslöken. Strössla den över omeletten. Servera med ris och soja.

Näring/portion: Ca 580 kcal, 21 g fett, 23 g protein, 71 g kolhydrater.