Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-27 21:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/grova-ragfrallor/

Recept

Grova rågfrallor

Nygräddade morgonfrallor är aldrig fel, särskilt inte om de är smaksatta med färsk eller torkad frukt. Vill du inte grädda alla frallorna på en gång kan du spara några i kylen ett dygn.

Foto: Ann-Sofi Rosenkvist

1. Blanda samtliga ingredienser utom saltet och frukten. Arbeta degen i hushållsmaskin i ca 10 minuter. För hand minst dubbelt så länge.

2. Tillsätt saltet och frukten och arbeta degen i ytterligare 3-5 minuter. Låt degen vila i bunken i 30 minuter.

3. Forma en lång rulle av degen och skär den i 15 bitar.

4. Doppa ena snittsidan av degbitarna i topping och lägg frallorna på två plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 2 timmar i rumstemperatur eller i kylen över natten.

5. Sätt ugnen på 250 grader. Om du har låtit frallorna jäsa i kylen över natten, tar du ut dem samtidigt som du sätter på ugnen. Känns de inte färdigjästa kan de behöva stå en halvtimme i rumstemperatur.

6. Grädda frallorna i ugnen 12–15 minuter. Låt dem svalna på galler.