Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 21:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gubbrora-med-lojrom-pa-smorstekt-ragbrod/

Recept

Gubbröra med löjrom på smörstekt rågbröd

Foto: Alexander Mahmoud

Klassisk gubbröra som här har fått lyxig toppning med löjrom. Gubbröran går bra att göra en dag i förväg.

Rätta artikel

1. Skala och finhacka rödlöken. 
2. Bryn smöret i en kastrull tills det är brunt och doftar nötigt.
3. Skala och finhacka äggen.
4. Låt ansjovisen rinna av, spara cirka 1 tsk av spadet. Finhacka filéerna.
5. Rör ihop alla ingredienser, även spadet.
6. Vid servering: Skär rågbrödet i grova skivor, stek dem frasiga i smör. Servera gubbröran på brödet med en rejäl klick löjrom på toppen och rikligt med hackad gräslök och rödlök.