Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 14:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/gulasch-med-aubergine/

Recept

Gulasch med aubergine

Gulasch med aubergine. Foto: Eva Hilden Smith

Gör en värmande, mustig gryta och servera med en klick crème fraiche.

1. Skala auberginen och skär den i 2 cm stora tärningar. Tärna paprika och lök i lika stora bitar.

2. Hetta upp oljan i en gryta eller rymlig kastrull. Stek auberginen till fin färg. Tillsätt resten av grönsakerna, tomatpuré, paprikapulver och kummin. Stek under omrörning någon minut till. Häll i vattnet och smula i buljongtärningen. Koka upp och sjud under lock cirka 20 minuter. Smaka av med salt.

3. Blanda surkål med morötter, majonnäs och russin. Smaka av med salt.

4. Servera grytan med en klick crème fraiche eller gräddfil och surkålsslaw. Strö eventuellt över persilja.