Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-06 20:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hallon-och-rabarbermarmelad/

Recept

Hallon- och rabarbermarmelad

DN Text

Om det här är en sylt eller en marmelad är en definitionsfråga. Hallon och rabarber är i vilket fall en ljuvlig kombination. Konsi-stensen varierar beroende på rabarberns fasthet och bärens vätskehalt.

Man kan också göra sylt eller marmelad på 250 g jordgubbar, 250 g hallon och ett halvkilo rabarber. Även detta blir mycket gott.

Skala rabarbern och skär den i centimetertjocka bitar.

Värm rabarber, bär och vattnet i en rymlig kastrull, koka upp och låt koka i 5 min.

Häll i sockret och fortsätt att koka livligt i 1 min.

Ta grytan från plattan och rör snabbt i pektin. Rör om väl och häll upp marmeladen på väl rengjorda varma burkar. Sätt på lock. Förvara svalt och mörkt.